zofim.org.il
  
 


 
אתר טיולי חנוכה
חץ  מגזין הכתבות דף הבית » אתר טיולי חנוכה » ארכיון הכתבות » כתבה: מתכון צופי לסופגניות אפויות

תמונת מגזין מתכון צופי לסופגניות אפויות פורסם על ידי תנועת הצופים
בתאריך 10/12/2017
בכתבה זו צפו 1448 גולשים

 

מתכון צופי לסופגניות אפויות

חג החנוכה בפתח וביחד איתו מגיעה אלינו עונת הסופגניות. 

במקום להתפשר על סופגניות קנויות או לסנג׳ר את אמא לטגן בבית, אנחנו מזמינים אתכם לנסות את המתכון הצופי לסופגנויות אפויות שאנחנו חושפים כאן לראשונה. 
מזהירים מראש: זה טעים בקטע מפחיד.
 
 
****
הטריק הוא בטאבון: בזמן שחלק עובדים על הבצק, כדאי שצוות חלוץ יתחיל לעבוד על התנור הצופי שבתוכו כל הקסם מתרחש. הוא צריך להיות רחב ועם קירות דחוסים, ובתוכו (לא מעליו) אנחנו צריכים משטח יציב שאפשר להניח עליו את הסופגניות- רשת של מנגל או תבנית אפייה תהיה אידאלית. ברגע שסיימתם לבנות תדליקו בתוכו עצים ותחממו אותו ממש, הסופגניות צריכות להכנס רק כשהוא כבר חם מאוד (למקצוענים שביניכם- אנחנו מדברים על 180 מעלות).
 
***
ועכשיו למתכון:
 
- מערבבים בפיילה רבע קוביית שמרים טריים, חצי כפית מלח, שני-שליש כוס חלב, כף חמאה, שליש כוס סוכר וביצה.
 
- מוסיפים אל תוך העיסה 2 וחצי כוסות קמח לבן, ולשים כעשר דקות.
לאחר מכן מרדדים את הבצק למשטח אחיד בעובי של כסנטימטר.
 
- לוקחים כוס ומשתמשים בה כדי לחתוך עיגולים יפים מהמשטח בצק שעשינו. מהכמויות שציינו פה אמורות לצאת לכם כ20 סופגניות.
 
-מכניסים את העיגולים אל תוך הטאבון (לא לשכוח לשים נייר אפייה, שלא ידבק לברזל) ונותנים להם כ7 דקות. הצבע הוא הקובע פה: נוציא אותם כשהן כבר שזופות ומפתות.
 
- מוציאים בזהירות את הסופגניות מהטאבון ומפזרים עליהן אבקת סוכר בנדיבות.
 
- מצלמים את התוצר המוגמר ושולחים לעמוד הפייסבוק של הצופים (שנוכל להשוויץ בכם).
 
- קוראים לכל הגדוד, עושים ג׳ימלאייה, וב-ת-א-ב-ו-ן!

פרסם כתבה »


חץ  תגובות הגולשים לכתבה זו פורסמו 0 תגובות | הוספת תגובה