zofim.org.il
  
 


 
גרעין המרכז הארצי לצופיות
חץ  מגזין הכתבות דף הבית » גרעין המרכז הארצי לצופיות » כתבה: פסטו סרפדים

תמונת מגזין פסטו סרפדים פורסם על ידי ליאור שבירו
בתאריך 19/1/2017
בכתבה זו צפו 424 גולשים
פסטו סרפדים!!!
הציוד:
 
הכלים:
1.    בלנדר או מעבד מזון.
2.    קערה.
3.    צנצנת (לפסטו המוכן)
4.    כפפות עבודה
 
החומרים:

1.    חופן גדול של עלי סרפד שטופים (אפשר גם גבעולים)

2.    שמן זית.
3.    אגוזי מלך קלופים.

4.    אגוזים נוספים (פקאן, שקדים, קשיו)

5.    תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה)
6.    שיני שום

 

 
הכנה:
 
הליקוט:

נלך לשטח הפתוח הקרוב ונחפש סרפדים. חשוב לחפש את הסרפדים הקטנים יותר, אלו שהקוצים שלהם קטנים יחסית וממש לא מרגישים אותם ואפילו אפשר לקטוף אותם ביד. נקטוף רק עלים שלמים ונקיים (כאלה ללא חורים או חרקים ומזיקים). אם איחרנו את המועד והסרפדים גדולים ודוקרים אפשר להשתמש בכפפות. צריך לשים לב לקחת כמות גדולה של סרפדים (ככה במקרה שנפשל עם הכמויות נוכל להוסיף עוד עלים ולשמור על האיזון). חוק הליקוט אומר שיש לקחת מכל צמח פחות משליש מכמות העלים על מנת לשמור על האיזון בטבע. לאחר הליקוט נשטוף את העלים והגבעולים טוב טוב.

 

הכנת הפסטו:

1.    נשטוף את העלים והגבעולים טוב טוב טוב.

2.    נכניס את העלים, האגוזים, השום ושמן הזית לבלנדר ונתחיל לטחון לאט לאט עד שנקבל את מרקם הפסטו הרצוי.

3.    נוסיף את התבלינים.

4.    נטעם, אם הממרח נוזלי מידי נוסיף עוד אגוזים ואם הוא מוצק מידי נוסיף עוד שמן זית ועוד עלים. נוסיף תבלינים לפי הטעם

5.    נכניס את הפסטו המוכן לצנצנת או לכלי קיבול אחר שאפשר לסגור ונכניס למקרר.

 




פרסם כתבה »


חץ  תגובות הגולשים לכתבה זו פורסמו 0 תגובות | הוספת תגובה