zofim.org.il
  
 


 
דף הבית » כתבה: עוגת דבש

תמונה קטנה עוגת דבש פורסם על ידי עמית וולצקי
בתאריך 26/9/2011
בכתבה זו צפו 4737 גולשים

מצורף המתכון לעוגת הדבש האגדית של משפחת וולצקי. מאחוריה מסתתרת אמונה משפחתית למזל טוב. המסורת (שגם אתם תצטרפו אליה מעכשיו) היא שבכל שנה שומרים חלק מהעוגה לשנה הבאה כך שבכל שנה אוכלים את העוגה של אותה השנה ואת זו של השנה שעברה.

המתכון הוא של סבתא רבא שלי (בשינויים קלים). בתקופה ההיא, כשלא היו פריזרים אלא רק קור פולני של תחילת הסתיו, סבתא רבא הייתה שומרת חתיכה מהעוגה עטופה בסדינים מראש השנה ועד שמחת תורה.

הצופיות בסיפור הזה היא שמעבר למזל הטוב, זו עוגה שאפשר (וכך עשיתי בעבר) לקחת לטיולים בתור מזון על. לא רק שהיא לא מתקלקלת ושומרת על איכות לאורך זמן, העוגה מלאה במזונות אנרגטיים - קפה, פירות יבשים, אגוזים ושקדים.

 

המצרכים:

3/4 כוס דבש

1/2-3/4 כוס סוכר

1/2 כוס קפה שחור פושר

21/2-3 כוסות קמח רגיל

2 כפיות אבקת אפיה (שקית)

3 ביצים

1/2 כוס שמן

כפית תמצית וניל

1/4 כוס קוניאק

1/2 כפית ציפורן כתוש

1/4 כפית הל

1/4-1/2 כפית קינמון

1/4–1/2 כפית מוסקט טחון

100 גר' שקדים שלמים

200 גר' אגוזים (בונדוק,מלך ופקאן)

100-150 גר' צימוקים

200 גר' מעורב של תמרים, מישמשים, תאנים וכו'

 

אופן הכנה:

1. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת גדולה ושמים נייר אפיה.

2. מחממים תנור לחום בינוני – נמוך.

3. חותכים את כל הפירות היבשים לחתיכות ומערבבים בקערה גדולה.

4. מוסיפים לתערובת הפירות את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.

5. בקערה בינונית שופכים דבש + סוכר + שמן+ ביצים + תמצית וניל וטורפים במיקסר.

6. מוסיפים לתערובת את התבלינים ומעבירים הכול לקערת הפירות והקמח.

7. מערבבים, ואם הבלילה דלילה אז מוסיפים עוד קצת קמח.

8. שופכים לתבניות ואופים בין 55 – 75 דקות תלוי בתנור. קיסם צריך לצאת יבש במרכז העוגה. 

פרסם כתבה »


תגובות הגולשים לכתבה זו פורסמו 0 תגובות | הוספת תגובה