zofim.org.il
  
 


 
גרעין כפר הש’’ש
חץ  מגזין הכתבות דף הבית » גרעין כפר הש’’ש » כתבה: מרק-כפר

תמונת מגזין מרק-כפר פורסם על ידי
בתאריך 20/11/2006
בכתבה זו צפו 2174 גולשים

לכתבה זו מצורף קובץ נלווה

מרכפר לחורף חם – מרק תירס סיני:

 

כולכם בטח מכירים את מרק התירס שמגישים במסעדות סיניות, אז בואו נגלה לכם סוד – זה לא כ"כ קשה להכין את המרק הזה אם יש לכם 15-20 דקות ושתי ידיים שמאליות זה יספיק בהחלט.

דרך אגב את המרק הזה הגשנו בשבת שמיניות בדימונה לחברי שהתעניינו בכפר, מרקים יותר טעימים למי שיבוא לשבתות מגזרים וגורמה מובטח לחותמים בכפר (לא שאני מנסה לשחד אתכם ; )


חומרים:

2 קופסאות תירס

1 בצל גדול קצוץ דק

2 ביצים מעורבבות

½ פלפל ירוק קצוץ פרוסות קצרות ודקות

½ פלפל גמבה קצוץ פרוסות קצרות ודקות

4 כפות קמח מעורבבות עם כוס מים קרים

3 כפות מרק עוף

חצי כפית פלפל שחור

1 כף מלח

4 כפות שמן

פטרוזילה קצוצה (כמה גבעולים)

2.5 ליטר מים רותחים

 

כלים:

מסננת דקה מאוד

סיר בנוני

קרש חיתוך

סכין

כף לערבוב

קעריות וכפות להגשה

 

 

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הפלפלים מחכים עוד 2 דקות ומוסיפים את התירס לדקת טיגון נוספת.

2. מוסיפים את המים הרותחים ואת התבלינים בהדרגה (טועמים לפני שמוסיפים הכל, אולי אתם אוהבים את זה יותר או פחות מלוח…)

3. נותנים למרק לרתוח טוב בערך 5 דקות ואז מוסיפים דרך המסננת את הקמח המעורבב ואח"כ את הביצים המעורבבות – משאירים עוד 2 דקות ומכבים את האש (כמובן אחרי שטועמים ורואים שהבל בסדר.

4. מגישים בקעריות עם פטרוזיליה קצוצה באמצע ולחם קלוי.



קובץ נלווה:  קובץ נלווה  מתכון למרק תירס (234 KB) צפייה בקובץ שמירת הקובץ
הקובץ לא נסרק מפני וירוסים באופן אוטומטי וההורדה הינה על אחריות המשתמש בלבד !
במידה ונתקלתם באתר בקובץ נגוע, אנא הודיעו לנו על כך מיד !

פרסם כתבה »